V drugem krogu lige WABA so članice gostovale pri Banovićih. Po slabši prvi četrtini, so se igralke zbrale in bile izenačene z domačinkami vse do konca, ko so z mirno roko na prostih metih in dobro obrambo priigrale prvo zmago v letošnji sezoni WABA lige. Končni rezultat v korist naših pokalnih prvakinj je kazal 80:83.

2. krog WABA lige
RMU BANOVIĆI : TRIGLAV 80:83 (28:22, 13:20, 19:17, 20:24)
Žibert 22 (5 skokov), Jakobčič 17, Omerbašić (6 skokov) in Prevodnik po 12.
STATISTIKA

Do zmage je na gostovanju v Bosni in Hercegovini prišla tudi ekipa kranjskega Triglava. Varovanke Ernesta Novaka so v končnici strle odpor domače ekipe in zabeležile prvi par točk v novi sezoni Lige WABA.

Obe ekipi sta imeli na tem srečanju svoja obdobja, v končnici pa so do zmage prišle slovenske pokalne prvakinje. V prvi četrtini so prevladovale domačinke, ki so vodile tudi s 13 točkami naskoka. Že pred koncem prvega polčasa pa je v vodstvo prešla slovenska ekipa. Tudi v drugem delu smo spremljali podobno sliko. Najprej so povedle košarkarice iz Banovićev, nato pa Triglavanke.

Zadnjih šest točk na tekmi so dosegle Gorenjke. Ekipa Banovićev je slabe tri minute pred koncem prevzela vodstvo, naslednjih šest točk pa je iz črte prostih metov dosegla Urša Žibert, z 22 točkami najboljša strelka tekme. Jelena Jozić je skušala v zadnjem napadu izsiliti podaljšek, vendar njen poizkus ni končal v obroču.

Maja Jakobčič je dosegla 17 točk, Prevodnikova in Omerbašićeva pa po 12.

Triglav v naslednjem kolu pričakuje bolgarski Beroe.

AVTOR: KZS