Pretekli konec tedna je Maribor gostil najboljše štiri ekipe letošnje sezone državnega prvenstva za košarkarice do 20 let. Naša dekleta so na koncu osvojila 3. mesto in okoli vratu prejela bronasta odličja. Naslova državnih prvakinj se zasluženo veselijo košarkarice Aksona Ilirije.

V petkovem polfinalu med Triglavom in Derby Ježico smo spremljali izenačen in kar nekoliko nervozen dvoboj. Kranjčanke so se dobro borile, a so imele žal slabši strelski dan, kar je bilo na koncu verjetno tudi odločilno. Ljubljančanke so zmagale z rezultatom 72:65.

V nedeljski tekmi za 3. mesto so se pomerile proti domači zasedbi VBO Maribor. Varovanke Gašperja Sluge so tekmo začele dobro, povedle z 10:2. Skozi celoten prvi polčas so bile v vodstvu in nekako nadzorovale potek tekme. Tudi po glavnem odmoru smo spremljali rezultatski lov domačink za našimi košarkaricami. V začetku zadnje četrtine so Triglavanke povedle z najvišjo prednostjo na tekmi (50:64), a je sledila serija Maribora 9:0 in tako smo spremljali izjemno tesno končnico. Naše košarkarice so odigrale bolj mirno in pametno ter zasluženo zmagale z rezultatom 65:71.

16-letna Lena Grebenc je s petimi trojkami povzročila kar nekaj težav nasprotnicam, na koncu se je ustavila pri 19-ih točkah in 9 skokih, 13 točk je dodala Anja Dragar, po 11 pa Nina Stavrov in Tina Kristan.

KONČNI VRSTNI RED: 1. Akson Iliirja, 2. Derby Ježica, 3. ŽKK TRIGLAV, 4. VBO Maribor

MVP: Hana Sambolič (Akson Ilirija)

PETERKA TURNIRJA: Hana Sambolič (Akson Ilirija), Elena Lazarevič (Derby Ježica), ANJA DRAGAR (TRIGLAV), Špela Brecelj (VBO Maribor), Jovana Spasovski (Akson Ilirija)

Trener Triglava, Gašper Sluga:“Iskrene čestitke dekletom za prikazane igre tekom celotne sezone. Ta ekipa je skozi sezono lepo napredovala, se povezala in na koncu ima zasluženo medaljo okoli vratu. Vesel sem za njih, kot tudi, da z dvignjenimi glavami zaključujemo letošnjo sezono. Pohvale tudi sodelavcem v štabu ter zahvala navijačem za podporo iz tribun.”