Foto: Gorazd Kavčič

Končan je drugi Memorial Jerneja Gortnarja, na katerem so nastopile 4 ekipe iz prav toliko držav. Poleg članskih ekip smo na delu videli tudi vse mlajše starostne kategorije Triglava.

V nedeljskih jutranjih urah so kot prve na parket stopile najmlajše pionirke, ki so odigrale tekmo med seboj. Nato je sledil obračun v kategoriji do 15 let med Triglavom in domžalsko Ledito. Naša dekleta so bila boljša in prepričljivo zmagala (67:36). Za njimi so na parket stopila dekleta U17, ki so priznala premoč ljubljanski Iliriji, bilo je 66:82.

Glavni del tretjega dne memoriala sta bili tekmi članic. Najprej smo spremljali obračun med ekipama Žabiny Brno in Trešnjevka Zagreb. Hrvatice so nudile dober odpor, a zmage s 64:48 so se na koncu veselile Čehinje. Nato je sledil obračun med domačim ŽKK Triglavom in sarajevskim Play Off-om. Gostje so tekmo pričele precej bolje, a so Triglavanke v drugi četrtini vzele stvari v svoje roke, povedle in prednosti do konca tekme niso izpustile iz rok. Končni rezultat 73:58.

  1. mesto: ŽABINY BRNO (3-0)
  2. mesto: ŽKK TRIGLAV (2-1)
  3. mesto: TREŠNJEVKA ZAGREB (1-2)
  4. mesto: PLAY OFF SARAJEVO (0-3)

Najkoristnejša igralka turnirja je postala Nathalie Stoupalova (Žabiny Brno).

Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, ki so pomagali, da je bil mednarodni turnir izveden na visokem nivoju. Hvala podjetjem Herz, Veto group, Eltron, Štern, ECE, Zavarovalnica Triglav, BIAL, Megaterm, Wilo, Avtohiša Vrtač, Vodoterm in Mestna občina Kranj.

Zahvala tudi medijskemu partnerju Gorenjski Glas ter hotelu Marinšek.

Victor Pruša, trener Žabiny Brno:“Turnir je služil kot dobra priprava pred pričetkom sezone v EuroCup tekmovanju. Imeli smo priložnost igrati proti trem različnim slogom igre in enim od najboljših ekip v njihovih državnih prvenstvih. Cenim, da so igralke prevzele vlogo favorita in se z njo uspešno soočale skozi celoten turnir. Turnir je bil odlično organiziran in z veseljem prihajamo v Kranj. Še enkrat hvala za povabilo.”

Alem Hasanović, pomočnik trenerja Play Off Sarajevo:“V veliko čast nam je, da smo bili del močnega mednarodnega turnirja, ki smo ga izkoristili za pripravo na novo sezono. V Slovenijo nismo prišli kompletni, je pa to odprlo priložnost nekaterim ostalim igralkam, da so izkoristile svoje minute. Zahvaljujem se domačinom za gostoljubje in verjamem, da bomo v dobrih odnosih tudi v bodoče.”

Gašper Sluga, trener ŽKK Triglav:“Vse tri tekme smo izkoristili za dobro pripravo pred pričetkom nove sezone. Igralkam čestitam za dve zmagi, čeprav to v tem trenutku ni najbolj pomembno. Čaka nas še kar nekaj dela, da bi dosegli želeni nivo igre, sem pa vesel, da smo izgledali bolje kot pretekli vikend. Ob tej priložnosti se v imenu celotne ekipe zahvaljujem vodstvu kluba, ki je ponovno poskrbelo, da je vse potekalo brez težav in pohvale za zelo dobro organiziran mednarodni turnir.”

1. mesto – Žabiny Brno
MVP – Nathalie Stoupalova