Po dveh porazih na prvih dveh tekmah, je bila zmaga za podaljšanje finalne serije obvezna. S padcem igre v drugi četrtini so možnosti za zmago zbledele. Naše igralke so tako zasedle končno drugo mesto v državi.

TRETJA FINALNA TEKMA
Torek, 23. april
CINKARNA CELJE : TRIGLAV 78:52 (18:13, 27:7, 22:15, 11:17)

White 19 (12 skokov), Friškovec 15 (6 skokov), Bessard 12; Abramovič 16, Ristič 15, Omerbašić in Burgar 5 točk in 7 skokov
STATISTIKA
Gostujoče košarkarice so v uvodnih minutah tretje finalne tekme s čvrsto in agresivno obrambo presenetile domačinke, ki nikakor niso uspele ujeti pravega ritma. Katarina Ristič in Rebeka Abramovič sta s hitro igro v napadu dobro razigravale svoje soigralke in gostje so v osmi minuti tekme zaostajale le za dve točki. Celjanke so nato z nekaj dobrimi skoki v napadu prišle do drugih priložnosti in po prvi četrtini vodile za pet točk. V začetku druge četrtine je domačinkam stekel met za tri točke, z delnim izzidom 22:1 pa so v 16. minuti tekme vodile že s 26 točkami razlike (40:14).
Podobno kot na prvih dveh tekmah so Kranjčanke v drugem polčasu popustile, fizično dominantne Celjanke pa so vztrajale z agresivno obrambo. S trojko Reggie La Shauri Bessard in košem Anđele Delić so domače košarkarice v peti minuti drugega polčasa povedle za 31 točk in dvomov o zmagovalcu ni bilo več. Triglavanke so tako zasedle drugo mesto v državi, za kar jim čestitamo!

Izjave po tekmi
Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Iskrene čestitke mojim dekletom! Rad bi se zahvalil mojemu strokovnemu štabu in vodstvu kluba, ki nam iz leta v leto omogoča, da dobro delamo in da živimo s košarko 24 ur na dan. Iskrena hvala našim navijačem, ki so bili skozi celotno sezono naš šesti igralec. Čestitke pa seveda tudi ekipi Triglava na zelo dobri sezoni.”

Larisa Ocvirk, kapetanka Cinkarne Celje:
“Držale smo se vseh dogovorov in dobile vse tri tekme. S puncami smo letos naredile, kar se je od nas pričakovalo in zasluženo osvojile državno prvenstvo.”

Ernest Novak, trener Triglava:
“Iskrene čestitke Celjankam za zasluženo prvo mesto, čestitke pa seveda tudi mojim dekletom za borbo. Če lahko karkoli zamerim mojim puncam je to, da ne igrajo sproščeno in da se bojijo same sebe. To so stvari na katerih moramo delati v prihodnje ampak kljub temu, iskrene čestitke za odlično sezono.”

Rebeka Abramovič, kapetanka Triglava:
“Čestitam Celjankam za zasluženo zmago, me smo dale danes vse od sebe ampak žal se ni izšlo po naših načrtih.”