Članska zasedba je po 14 dnevnem premoru zopet stopila na parket. V domači dvorani so varovanke Ernesta Novaka pričakale tretjo uvrščeno Ilirijo in dosegle visoko zmago.

TRIGLAV : AKSON ILIRIJA 73:46 (23:10, 18:14, 17:14, 15:8)
Šarić 12, Jesenšek 12, Omerbašić 10, Kramžar 9 (8 skokov); Mićunović 26, Gabrovšek 7
STATISTIKA

V Kranju sta se pomerili ekipi, ki sta do te tekme zmagali štirikrat (Triglav) oziroma petkrat (Ilirija) zapored in en niz se je moral zaključiti. Tokrat je Triglav nadaljeval niz zmag, medtem, ko je Ilirija po več kot mesecu dni svoj niz neporaženosti zaključila. Ekipi sta bili rezultatsko dokaj izenačeni do 7. minute, ko je Triglav vodil z 12:10. Nato pa so domačinke do konca prve četrtine z delnim izidom 11:0 le to zaključile močno in od te točke naprej se Ilirija nikoli ni približala na manj kot 11 točk zaostanka. Če k temu dodamo dejstvo, da Ilirijanke v drugem polčasu devet minut niso dosegle točke in da so v tem času domačinke naredile delni izid 17:0, je bila s tem tekma odločena.

Pri Triglavu sta bili najboljši strelki Ana Šarič in Nina Jesenšek, ki sta dosegli po 12 točk, najboljša strelka Ilirije pa je bila ponovno Ela Mićunović, ki je dosegla 26 točk. V naslednjem kolu Triglav 1. decembra potuje na tekmo v Maribor, medtem ko Ilirija isti dan doma gosti aktualne državne prvakinje, ekipo Cinkarne Celje.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Ernest Novak, trener Triglava:
“V igri imamo preveč nihanj, da bi bil lahko povsem zadovoljen. Na trenutke igramo dobro, nato pa povsem izgubimo organizacijo in idejo v igri. Kar delamo na treningu, moramo prenesti na tekmo in verjamem, da bomo še dvignili raven igre.”

Alen Ploj, trener Ilirije:
“Kljub temu, da tekme nismo odigrali v polni postavi, smo se pokazali v korektni luči, predvsem do takrat, ko smo imeli še dovolj moči. Čestitke Triglavu za zmago.”

Avtor: KZS