Članice so se minuli vikend odpravile na Poljsko, kjer so odigrale prvi Alpe Adria turnir iz katerega so se vrnile z dvema zmagama. Prvo tekmo so igrale proti ekipi iz Avstrije, drugo tekmo pa so odigrale proti kipi iz Hrvaške.

ŽKK Triglav – SKN St. Pölten 74:55 (19:14, 19:10, 16:18, 20:12)

Triglav: Bubnić 20, Šarić 11, Stavrov 10, Kramžar 8, Grebenc and Zlatkov each 7, Dragar 6,
Kvrgić 5, Hendrickx and Hlebec 0

St. Pölten je prvo tekmo turnirja v Piešťanyju začel zelo ofenzivno. Triglavanke pa se v uvodnih minutah niso pustile presenetiti in so tekmo obrnile v svojo korist s 14:2. Za preobrat je poskrbela Lara Kozina Bubnić. Naše igralke so drugo četrtino začela z 9 točkami zapored in tako povečale prednost. St. Pölten je plačeval za napake in zato po prvem polčasu zaostajal s 24:38.

Po menjavi strani je produktivnost Triglavank zastala in avstrijske košarkarice so začutili, da
imajo še vedno možnosti za zmago. Tekma je bila precej bolj izenačena, a so naše igralke pred zadnjo
desetino vodil s 54:42. Košarkarice Triglava so nadzorovale četrto četrtino in se na koncu veselile zaslužene zmage.

Izjava trenerja Gašperja Sluge: “Za začetek moram povedati, da nisem povsem zadovoljen z našo igro. Imeli smo zelo dobrih 25 minut, ko smo igrali pametno ofenzivno. Toda naslednjih 10+ minut smo imeli izgubljene žoge, nismo dobro napadli njihove obrambe. Na splošno pa čestitam naši ekipi, to je mlada ekipa. Zdaj je čas, da prevzamejo odgovornost, saj nam manjkata dva pomembni igralki. Opravile so dobro delo.”

Izjava Lare Kozine Bubnić: “Ni bilo lahko, odigrale smo prvo tekmovalno tekmo v sezoni. Veseli smo končnega rezultata in se veselimo naslednje tekme na turnirju.”

KK Trešnjevka 2009 : ŽKK Triglav 58:59 (13:7, 17:20, 16:24, 12:18)

Triglav: Bubnić 19, Stavrov 12, Šarić 11, Dragar, Kramžar in Kvrgić po 4, Hlebec 3, Zlatkov 2, Grebenc in Hendrickx 0.

Tekma je bila izenačena od začetka prve četrtine. Na naši klopi je znova zablestela Bubnićeva, ki je potegnila za seboj še preostalo ekipo. Obe ekipi sta gledano delali zelo veliko napak. Ob koncu prvega polčasa je ekipa Trešnjevke vodila z rezultatom 30:27.

Napeta in borbena tekma se je nadaljevala tudi v druge povčasu. Ob koncu tretje četrtine je Triglav zaostajal za 5 pik. Šarić je poskrbela, da so naša dekleta zmanjšala zaostanek, a ekipa iz Hrvaške ni popuščala in so ohranjale pred našimi košarkaricami majhno prednost. Zmaga je bila odločena v zadnji minuti tekme, ko je Nina Stavrov zadela trojko za zmago.

Izjava trenerja Gašperja Sluge: “Na koncu dneva velika zmaga. Nismo igrali dobro, nismo vajeni igrati dva dni zapored. Pomembno je, da smo verjeli so konca in do zadnjega napada. Tam smo opravili dobro delo, imeli smo odprt met in Stavrov ga je realizirala. Lepo je začeti pokal Alpe Adria z dvema zmagama, a čaka nas še veliko dela, smo na začetu sezone a želimo napredovati.”

Izjava Nine Stavrov: ”Bila je težka tekma, a sem vesela, da smo jo izpeljale skupaj. V prvi četrtini smo dosegle le 7 točk, a se nismo predali in smo se kot ekipa borili do konca. To je zelo pomembna zmaga za nas.