Košarkarice Ježice so ponovno opozorile nase in bile na tekmi proti favorizirani ekipi Triglava v igri za zmago vse do zadnjih trenutkov. Zadnjih osem točk na srečanju so dosegle Kranjčanke, ki so vknjižile četrto zmago v novi sezoni. Ljubljančanke so doživeli tretji zaporedni poraz, na svojem računu pa imajo še dve zmagi.

Sobota, 27. oktober:
JEŽICA : TRIGLAV 68:74 (21:21, 14:19, 18:13, 15:21)
Đurić 19 (9 skokov), Meden 13 (5 asistenc), Jeras 12 (10 skokov); Šarić 21 (5 skokov), Abramovič 18 (5 skokov, 6 asistenc), Prevodnik 8 (5 skokov).
STATISTIKA

Tekma na Ježici je bila zanimiva od prve do zadnje minute, o tem govori tudi dejstvo, da je bila najvišja prednost ene izmed ekip sedem točk. Po izenačeni prvi četrtini so v drugi pobudo prevzele gostje, ki pa se niso uspele odlepiti. Na glavni odmor je Triglav odšel z zalogo petih točk, kar je bila tudi najvišja prednost v prvi polovici tekme.

Varovanke Ernesta Novaka so v vodstvu vztrajale do konca tretje četrtine, ko je domača ekipa povedla z 51:50. Pred zadnjimi desetimi minutami je na semaforju pisalo 53:53. Koš Eme Lapajne štiri minute in pol pred koncem je pomenil, da so domače košarkarice ponovno v vodstvu. Na drugi strani je s košem odgovorila Ana Šarić, ki je bila z 21 točkami najboljša strelka tekme. Trojka Bojane Đurić je bila zadnji zadeti met domače ekipe, Ježica je nato doživela strelski mrk, delni izid 8:0 pa je Triglav popeljal do novega para točk.

Poleg Šarićeve je bila ponovno odlična tudi slovenska reprezentantka Rebeka Abramovič, ki je dosegla 18 točk, pobrala še pet skokov in podelila šest asistenc. Pri domačih so mejo desetih točk presegle tri košarkarice. Najučinkovitejša je bila Bojana Đurić, ki je tekmo zaključila pri 19 točkah. Zadela je štiri mete za tri točke ter ujela še devet odbitih žog. Nekdanja košarkarica Triglava Ana Dora Jeras je tekmo zaključila z dvojnim dvojčkom (12 točk in 10 skokov), še točko več je dosegla Sara Meden.

Triglav med tednom čaka obračun v regionalni ligi WABA. V četrtek bo v Kranju gostovala ekipa Crvene zvezde. V državnem prvenstvu pa bosta obe ekipi tekmi šestega kola odigrali v soboto. Ježica bo gostovala v Slovenskih Konjicah, Triglav pa bo gostil ekipo iz Grosupljega.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Mojca Markovič, trenerka Ježice:
Še en dokaz, da se lahko enakovredno kosamo tudi z na papirju močnejšimi nasprotniki, v kolikor je le pristop pravi. Dekleta obeh ekip so prikazale lepo igro, v kateri so uživali navijači in Triglava in Ježice. Tokrat nam je zmanjkalo kanček športne sreče za presenečenje. Čestitke Triglavu za zmago, mojim dekletom pa za lepo košarkarsko predstavo.

Ernest Novak, trener Triglava:
“Čestitke dekletom za zmago.

AVTOR: KZS