Igralke Triglava so v Grosupljem na tekmi veljale za absolutne favoritinje in ta naziv so tudi upravičile. Vodile so od začetka tekme do konca in prepričljivo dobile vse četrtine, razen druge, ki so jo za dve točki dobile domačinke. Do izraza je prišla individualna kvaliteta državnih podprvakinj, katere mlade igralke Grosupljega niso mogle ogroziti, predvsem v trenutkih začetka drugega polčasa, ko so domačinke izgubile preveč žog, kar so gostje znale kaznovati in pripeljati tekmo do mirne končnice.

Pri domačinkah je bila najbolj razpoložena Ana Hrbljan, ki je dvanajstim točkam dodala še pet skokov. Pri gostjah je bila strelsko najbolj razpoložena Rebeka Abramovič, ki je dosegla 21 točk, ob tem pa je še šestkrat uspešno podala in imela kar šest pridobljenih žog.

Sobota, 29. december:
GROSUPLJE : TRIGLAV 47:93 (10:27, 18:16, 8:25, 11:25)
Hrbljan (5 skokov) 12, Černač (5 skokov) 6 ; Abramovič (6 asistenc) 21, Žibert 16, Jakobčič (9 skokov) in Šarić (6 skokov) 14
STATISTIKA

Izjavi trenerjev po tekmi:

Slavko Duščak, trener Grosupljega:
“Dobro smo odprli tekmo, na koncu pa nam je zmanjkalo moči. V drugem polčasu smo imeli na začetku preveč izgubljenih žog, kar je izkušena ekipa Triglava znala kaznovati. Čestitam mojim dekletom za borbenost, vsem pa želim srečno Novo leto.”

Ernest Novak, trener Triglava:
“Iskrene čestitke dekletom za pristop in prikazano igro.”