Celjske košarkarice so v Kranju premagale Triglav z rezultatom 60:95 in v finalni seriji državnega prvenstva za ženske povedle z dve proti nič. Celjanke bodo imele na torkovi tekmi prvo zaključno žogo, da še petnajstič v klubski zgodovini osvojijo naslov državnih prvakinj. Morebitno zadnjo tekmo letošnje sezone bo prav tako moč spremljati v neposrednem prenosu na Šport TV. 

FINALE
Nedelja, 21 april
TRIGLAV : CINKARNA CELJE 60:95 
(16.27, 17:18, 12:23, 15:27)
Omerbašić 19, Ristič 17, Kramžar in Abramovič 6; White 22 (18 skokov in 5 pridobljenih žog), Krošelj 19 (5 skokov in 6 podaj), Bessard 18
STATISTIKA
Domačinke so pred številnim kranjskim občinstvom odlično začele povratni obračun s Cinkarno Celje, kljub temu pa so gostje po nekoliko slabšem začetku, v četrti minuti tekme le prevzele pobudo na igrišču. Z dobrim skokom v napadu so Celjanke prihajale do drugih priložnosti in jih tudi izkoristile.

Kranjčanke so kljub zaostanku intenzivno napadale in s potrpežljivo igro na polčas odšle z dvanajstimi točkami zaostanka, 33:45.
Pri gostjah je Chatrice Marie White že v prvem polčasu vpisala novega dvojnega dvojčka (11 točk, 10 skokov) in bila tako najzaslužnejša za vodstvo Celja. 

Na začetku tretje četrtine pa je gostujočim košarkaricam stekel še met za tri točke in Celjanke so do konca srečanja razliko le še poviševale. Pri domačinkah sta bili strelsko razpoloženi Lejla Omerbašić z 19 točkami in Katarina Ristič s 17 točkami. Pri Cinkarni Celje je Chatrice Marie White na koncu pristala pri 22 točkah, 18 skokih in 5 pridobljenih žogah. Aleksandra Krošelj je dosegla 19 točk. 

Tretja tekma, morebiti že odločilna, je na sporedu v torek, 23. aprila, ob 20. uri. Celjanke imajo tako prvo zaključno žogo, da pred domačimi gledalci še petnajstič v klubski zgodovini osvojijo naslov državnih prvakinj. Srečanje si bo moč ogledati v neposrednem prenosu na Šport TV.

Izjavi trenerjev po tekmi in napoved pred torkovim obračunom
Ernest Novak, trener Triglava:
“Razočaran sem, da smo v drugem polčasu razpadli kot ekipa in tega nisem pričakoval. Dejstvo je, da določenih stvari mi ne moremo izvajati, ker preprosto nismo sposobni. To ne govorim o dekletih ali da so one karkoli krive ampak največji problem je, da smo razpadli kot ekipa in se nismo borili do konca. Na torkovi tekmi si želim predvsem, da Celjankam nudimo dostojen odpor in da se od sezone poslovimo z dvignjenimi glavami. 

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Čestitke moji ekipi na zasluženi zmagi. Vesel sem, da so punce odreagirale bolje kot na prvi tekmi in se prilagodile njihovi igri. Seveda serije še ni konec in želim maksimalno osredotočenost na torkovo tekmo. Vabim vse naše navijače, da nas pridejo podpret in upam, da nam bo na domačem parketu uspelo osvojiti naslov državnih prvakov.”

POSNETEK TEKME