V prestavljeni tekmi 7. kroga drugega dela državnega prvenstva so košarkarice Triglava na domačem parketu še drugič v letošnji sezoni ugnale ekipo iz Celja.

Začetek tekme je pripadel gostjam iz Štajerske, ki so uvodne štiri minute odigrale neprimerno bolje in povedle z 0:13. Kranjčanke so nato le reagirale, vzpostavile ravnotežje na igrišču in se do konca prvih desetih minut približale na 12:19.

V drugi četrtini smo spremljali precej izenačen obračun, Triglavanke so se približale na 24:26, nato pa nekoliko nespretno odigrale zadnje 4 minute druge četrtine, kar so gostje izkoristile in pobegnile na dvomestno prednost (28:38).

Tudi v tretjem delu tekme so imele Celjanke rezultatski nadzor nad tekmo, spremljali smo zanimiv obračun, sicer nekoliko preveč napak na obeh straneh, a zmagovalec še ni bil odločen (42:49).

V zadnji četrtini pa so Triglavanke tehtnico obrnile v svojo stran. S čvrsto obrambo, mirno roko na prostih metih ter nekaterimi dobro izpeljanimi napadi, so varovanke Gašperja Sluge prišle v izenačeno končnico. V zadnjih trenutkih tekme so bile bolj spretne in se tako razveselile prigarane zmage z rezultatom 65:61.

Rebeka Abramović je bila sijajna (20 točk, 7 ukradenih žog, 6 skokov), Manca Vrečer je 16-im točkam dodala 11 skokov. Svoj delež so dodale tudi ostale košarkarice, ki so stopile na parket.

ŽKK TRIGLAV : ŽKK CINKARNA CELJE 65:61 (12:19, 16:19, 14:11, 23:12)

Statistika tekme:https://www.kzs.si/incl?id=114&game_id=5384697&league_id=undefined&season_id=119377

Trener Triglava, Gašper Sluga:“Kar nekaj dobrih stvari za kar si dekleta zaslužijo pohvale in na katerih bomo gradili še naprej, nekaj je tudi graj iz katerih se bo treba kaj naučiti. Vsekakor pa čestitke igralkam za zmago!”

Triglavanke bodo v sredo, 17. marca, v Športni dvorani na Planini gostile ekipo Maribora.