V petek, 28. septembra, se je v ŠRC Ježica odvijal 1. Krog državnega prvenstva za članice. Triglavanke so gostile pri ŽKD Iliriji in osvojile zanesljivo zmago.

1. SKL za ženske, 1. kolo:

Petek, 28. september:
AKSON ILIRIJA : TRIGLAV 57:77 (16:22, 8:19, 15:22, 18:14)
Stergar 14 (14 skokov), Mičunović 12 (6 skokov), Pamić 8 (5 skokov); Burgar 12, Abramovič (5 asistenc), Špoljar in Žibert (5 asistenc) po 11.
STATISTIKA

V prvem kolu nove sezone državnega prvenstva za dekleta smo spremljali obračun Ilirije in Triglava. Tako kot vseh šest medsebojnih obračunov v prejšnji sezoni, so obračun dobile Kranjčanke, ki so bile uspešnejše z rezultatom 77:57.

Ljubljanska ekipa, ki se je med poletjem zadržala celotno ekipo ter se še okrepila s štirimi košarkaricami, se je dokazala kot neugoden nasprotnik. Čeprav je bila kranjska ekipa ves čas v vodstvu, so se varovanke Alena Ploja dobro upirale favoriziranim gostjam, ki bodo v tej sezoni zaigrale tudi regionalni Ligi WABA. Če Triglavu v prvi četrtini ni uspelo priti do višje prednosti, je bilo drugače v drugih desetih minutah. Kranjčanke so na glavni odmor odšle s +17, Ljubljančanke pa so v prvem polčasu dobile skok, tudi v ostalih košarkarskih elementih pa niso zaostajale za košarkaricam pod vodstvom Ernesta Novaka. Ključna je bila kranjska igra v obrambi oziroma nerazpoloženost ljubljanskih strelk, ki so do polčasa zadele zgolj šest metov iz igre. V drugem polčasu smo spremljali bolj izenačeno tekmo, zmaga gostujoče ekipe pa ni bila nikoli ogrožena.

Trener Triglava Ernest Novak je priložnost za igro ponudil enajstim košarkaricam, veliko minut za dokazovanje so dobile tudi mlajše igralke. Rebeka Abramovič je v prvem polčasu opravila izdatno delo in pripeljala svoje ekipo do lepe prednosti, v drugem delu pa ji je Novak namenil nekoliko več počitka. Na svoji prvi tekmi v članskem dresu Triglava sta se izkazali Novomeščanki Ajda Burgar in Anja Špoljar. Prva je bila z 12 točkami najboljša strelka Triglava, Špoljarjeva je dosegla točko manj. Če temu dodamo še dvomestni učinek staroselk Abramovičeve, Žibertove in Šarićeve, je to zadostovalo za prvi par točk kranjskega prvoligaša.

Na strani Ljubljančank sta mejo desetih točk presegli obe Eli. Mičunovićeva je dosegla 12 točk, Stergarjeva pa je 14 točkam dodala prav toliko skokov.

V drugem kolu Triglav pričakuje Maribor, Ilirijo pa čaka še ena težka domača tekma, saj na Ježico prihaja ekipa Cinkarne Celje.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
Na koncu je Triglav prišel do zaslužene zmage. Tri četrtine smo odigrali zelo korektno, na koncu pa nam je zmanjkalo moči. Glede na prikazano, imamo še veliko rezerv. Upam, da bomo iz tekme v tekmo napredovali ter se tudi rezultatsko približali nocojšnjim nasprotnicam.”

Ernest Novak, trener Triglava:
“Odigrali smo solidno tekmo. Zavedamo se, da smo naredili kar precej napak, vendar le-te niso take, da jih ne bi mogli odpraviti. Na splošno sem s tekmo zadovoljen, se pa zavedam, da nas čaka še kar nekaj dela.

 

AVTOR: KZS, FOTO: Avtor: Emina Kandus