Košarkarice Cinkarne Celje so na prvi tekmi finalne serije državnega prvenstva na domačem parketu premagale Triglav z rezultatom 73:57. Povratna tekma bo odigrana v nedeljo, 21. aprila, ob 18.15 uri v športni dvorani Planina, Kranj. 

1. SKL za ženske
FINALE
Četrtek, 18 april
CINKARNA CELJE : TRIGLAV 73:57 (18:17, 18:9, 20:18, 17:13)

White 17 (6 skokov), Bessard in Delić (8 skokov, 5 podaj) 15; Abramovič 20, Ristič 14, Perez 10
STATISTIKA
Kljub temu, da so Celjanke srečanje otvorile s serijo 10:0 so gostje v prvi četrtini na krilih Rebeke Abramović izničile zaostanek. V drugi polovici druge četrtine so domačinke ponovno prišle do manjše prednosti in ob polčasu vodile za 10 točk. 

V drugem polčasu sta se pri domači ekipi razigrali ameriški košarkarici, ki sta bili poleg Anđele Delić tudi najzaslužnejši za zmago Celjank. Gostje se do konca srečanja niso uspele približati na manj kot deset točk. 

Celjanke so bile tokrat dominantnejše v skoku in z agresivno obrambo prisilile gostje v napake, Triglavanke so imele kar 25 izgubljenih žog. Poleg Rebeke Abramovič je Katarina Ristič dosegla 14 točk, Yeisy Alexandra Perez pa 10. Pri domači ekipi je Chatrice Marie White na koncu pristala pri 17 točkah, 15 sta jih prispevali Rangie La Shauri Bessard in Anđela Delić. 

Povratna tekma v Kranju je na sporedu v nedeljo, 21. aprila, ob 18.15 uri.

Izjava trenerjev po tekmi
Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“Čestitam igralkam in strokovnemu štabu za zmago in vodstvo v finalni seriji, kar je tudi najbolj pomembno. Nekako se tokrat nismo najbolj razigrali vendar šteje le zmaga. Zdaj si moramo odpočiti in dobro pripraviti na drugo tekmo na kateri si bomo poskusili priigrati prvo zaključno žogo.”

Ernest Novak, trener Triglava: 
“Mislim, da smo odigrali solidno tekmo ampak smo naredili preveč napak, ki jih ekipa kot je Celje kaznuje. Dokler se držimo dogovorov in imamo koncentracijo, smo lahko enakovredni. Pred nami je nova tekma, kjer bomo skušali popraviti napake.”