Košarkarice kranjskega Triglava bodo po sezoni 2018/19 ponovno stopile na mednarodni parket WABA lige. V četrtek, 30. septembra, bodo otvorile sezono s tekmo v Podgorici, pri enemu od favoritov za končno zmago, ekipi Budućnost Bemax. Tekma, ki bo v neposrednem prenosu tudi na TV Črna Gora, se bo pričela ob 17:30.

Kranjčanke se bodo nato merile še z Orlovi iz Banja Luke (Bih), Vojvodino 021 (Srb) in Basket KAM iz Kamenice (S. Mak.). V skupini bi morala nastopiti tudi ekipa Feniks iz Banja Luke, a je žal izstopila iz lige, tako da so vse tekme z njimi registrirane z 20:0.

Varovanke trenerja Gašperja Sluge bodo prvo domačo tekmo igrale v sredo, 13. oktobra, ob 20:15, ko v Športno dvorano na Planini prihaja Basket KAM iz Severne Makedonije.

Gala Kramžar, kapetanka ŽKK Triglav:“S puncami že nestrpno pričakujemo začetek sezone in se veselimo novih izzivov. Mednarodna liga nam predstavlja višji nivo kot smo ga vajene iz preteklih sezon, vendar se bomo kljub močnim nasprotnicam na vsaki tekmi maksimalno potrudile zastopati barve kluba. V imenu ekipe bi se tudi zahvalila vodstvu kluba in vsem sponzorjem, ki so nam omogočili tekmovanje v waba ligi in s tem tudi priložnost za napredovanje.”

Gašper Sluga, trener ŽKK Triglav:“Igranje v WABA ligi je za našo precej mlado ekipo zelo dobrodošlo za nabiranje izkušenj, razvoj skozi tekme proti kvalitetnim nasprotnikom ter igranje proti različnim stilom igre. Želim si, da bi skozi tekme rastli in zabeležili uspešne nastope. Na uvodu nas čaka verjetno najtežji preizkus, a na gostovanje v Podgorico ne gremo z belo zastavo.”