V soboto, 13. oktobra, je bil na sporedu derbi tretjega kroga DP za članice. Kljub dobremu prvemu polčasu v katerem so Triglavanke kazale dober odpor do Celjank, so košarkarice iz Kranja v drugem delu popustile in visoke izgubile na Štajerskem. 

Derbi 3. kola državnega prvenstva za ženske smo spremljali zgolj v prvih 20. minutah tekme v Celju, saj so v drugem polčasu domačinke popolnoma razorožile kranjsko zasedbo in prišle do visoke, četrte zmage v tej sezoni 1. SKL. Kranjčanke so po dveh zmagah doživele prvi poraz.

Celjske košarkarice so na tekmi proti pokalnim prvakinjam vodile od prve do zadnje minute. V prvi četrtini je bila celjska prednost že dvomestna, vendar pa je v drugem delu sledil preobrat. Po boljši igri in dveh zadetih trojkah Lejle Omerbašić so gostje sredi druge četrtine zaostajale le za točko (33:32), na glavni odmor pa je zasedba Damirja Grgića odšla s +5.

V drugem polčasu pa so domače košarkarice popolnoma nadigrale varovanke Ernesta Novaka, ki so v 20 minutah tekme dosegle zgolj 17 točk. Celjanke so bile veliko boljše na obeh straneh, o odločnosti in želji pa govorita tudi podatka o pridobljenih žogah in blokadah. Slednjih so Štajerke zbrala kar devet, ob tem pa pridobile še 18 žog. Deset zadetih metov za tri točke pa je le še dodatno prevesilo tekmico na stran aktualnih prvakinj.

Celjska prednost je znašala že 40 točk, na koncu pa je uspelo Gorenjkam nekoliko oblažiti poraz.

Pri domači ekipi sta ponovno izstopali obe Američanki – Bessardova je dosegla 16 točk, še šest več jih je dodala Chatrice White. Urša Žibert je bila edina košarkarica iz kranjske ekipe, ki je dosegla dvomestno število točk.

V četrtem kolu bodo Celjanke odigrale še peto zaporedno domačo tekmo, v Gimnaziji Celje – Center bo gostovala Ježica. Kranjska ekipa bo skušala rane nekoliko zaceliti na domači tekmi proti Domžalam.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Damir Grgić, trener Cinkarne Celje:
“V prvem polčasu nismo mogli razviti svoje igre. V drugem delu pa smo povečali agresivnost in na koncu zasluženo slavili novi dve točki. Čestitke igralkam za zmago.

Ernest Novak, trener Triglava:
“Čestitke Celjankam za pristop, nas je lahko sram za to, kar smo prikazali v drugem polčasu.

Avtor: KZS