25 zmag in trije porazi je rezultat Triglavank po rednem delu državnega prvenstva. Enako razmerje ima tudi ekipa iz Celja, a redni del državnega prvenstva Triglavanke vseeno zaključujejo na drugem mestu, saj imajo v štirih medsebojnih tekmah (zmage 2:2) slabšo koš razliko.

Prav zadnja tekma rednega dela se je včeraj igrala v Celju.

Triglavanke so v uvodnih 15-ih minutah bile povsem poravnane z domačo ekipo, videli smo kar 7 izmenjav v vodstvu. V zadnjih minutah prvega polčasa so domačinke igrale nekoliko bolje in odšle na odmor s prednostjo 38:32.

Začetek tretje četrtine ni šel po notah Kranjčank. Že zelo zgodaj so zaradi petih osebnih napak ostale brez Zale Pavlič in Mance Vrečer. Kljub vsem težavam so dekleta nadaljevala z dobro igro, ter rezultat izenačila (47:47). V nadaljevanju tekme je Triglavankam nekoliko pošla moč, nasprotnik je izkoristil premoč v višini in zmaga je ostala v Celju.

16 točk je dosegla povratnica po poškodbi Gala Kramžar, 15 točk in 7 podaj je dodala Rebeka Abramović, Burgarjeva pa je ob 11-ih točkah zbrala še 9 skokov.

ŽKK CINKARNA CELJE : ŽKK TRIGLAV 79:59 (19:19, 19:13, 21:18, 20:9)

Statistika tekme: https://www.kzs.si/incl?id=114&game_id=5384753&league_id=undefined&season_id=119377

Trener Triglava, Gašper Sluga:“Čestitke nasprotniku za zmago, moji ekipi pa za pravi pristop ter na splošno dobro odigran redni del državnega prvenstva. Prikazali smo všečne igre, kar nekaj kakovosti, tudi mlade igralke so skozi sezono lepo napredovale. Verjamem, da bomo tudi zaključni del državnega prvenstva pričakali v dobrem stanju.”

Triglavanke se bodo v polfinalni seriji pomerile z ljubljansko Ježico.