Košarkarice Ježice so v prvi tekmi 8. kola državnega prvenstva za ženske skoraj presenetile moštvo iz Kranja. Domačinke so odlično začele tekmo in v prvem polčasu gostjam niso dopustile rezultatske prednosti. Čeprav so gostje od osme minute dalje praktično vodile celotno srečanje, je bila tekma zelo dinamična in atraktivna. Igralke Triglava so to tekmo odigrale le dan po srečanju regionalne lige v Beogradu, a vendar so dovolj izkušene, da so na koncu s skupnimi močmi v drugem polčasu nadigrale nasprotnice.
Pri Ježici je odlično igrala Sara Meden, ki je poleg 17 točk dosegla še 8 podaj. Pri Triglavu so se med strelke vpisale vse igralke, ki so stopile na parket med katerimi je strelsko izstopala Rebeka Abramovič z 19 točkami. Obe ekipi bosta s tekmami v 1. SKL za ženske nadaljevali že v soboto, Ježičanke se bodo v ljubljanskem derbiju pomerile z Akson Ilirijo, Triglavanke pa bodo v Kranju gostile vodilne Celjanke.

8. kolo drugega dela
Sreda, 20. februar
JEŽICA : TRIGLAV 69:93 (17:21, 20:21, 25:30, 7:21)

Meden 17 (8 podaj), Bajrektarević 15, Đurić 10 (9 skokov in 6 podaj); Abramovič 19, Omerbašić 16 (10 skokov), Kramžar 13 (6 skokov)
STATISTIKA

Izjavi trenerjev po tekmi
Mojca Markovič, trenerka Ježice:
”Moje igralke so odlično pričele tekmo, pokazale veliko željo in večji del prvega polčasa imele rezultatsko prednost. Triglav je v drugi četrtini s hitrimi protinapadi rezultat preobrnil v svojo korist. Gledalci so lahko uživali v dinamični tekmi, z lepimi potezami igralk obeh ekip kljub čvrsti obrambi. Na koncu nam je zmanjkalo moči. Čestitke mojim dekletom za dobro tekmo in čestitke Triglavu za zmago.”

Ernest Novak, trener Triglava:
”Čestitke dekletom za prikazano igro. Ni bilo lahko stopiti na parket po včerajšni tekmi v Beogradu, vendar so bile kljub utrujenosti pripravljene dati svoj maksimum.”