Članice so v soboto,6. oktobra, v ŠD Planina gostile igralke ŽKD Maribor. Kljub slabši prvi četrtini so se domačinke zbrale in v drugem delu prvega polčasa stvari postavile na svojo mesto in na koncu tekme slavile visoko zmago z rezultatom 95:32.

Sobota, 6. oktober:
TRIGLAV : MARIBOR 95:32 (22:15, 25:10, 22:5, 26:2)
Omerbašić 19 (8 skokov), Abramovič (5 skokov, 5 asistenc) in Žibert (6 skokov) po 14; Dautović E. 10, Dautović M. 5 (6 skokov), Anders 5.
STATISTIKA

Kranjski Triglav je na domačem parketu prišle do drugega para točk. Varovanke Ernesta Novaka so s 63 točkami razlike ugnale Maribor, ki je v drugem polčasu dosegel zgolj sedem točk.

Prvih trinajst ni nakazovalo, da se bo tekma zaključila s tako visoko razliko. V uvodni četrtini so bile gostje povsem enakovreden tekmec, pri rezultatu 12:11 so bile še v prednosti. Ko so Triglavanke na začetku drugih desetih minut prišle do prve dvoštevilčne razlike, so Štajerke odgovorile s sedmimi zaporednimi točkami. Nato pa je pa na parketu zavladala domača ekipa. Že do konca prve polovice tekme so pripravile delni izid 20:3.

Popolno nadvlado pa smo gledali v nadaljnjih dvajsetih minutah, v katerih so varovanke Žige Ravnikarja dosegle zgolj sedem točk, medtem, ko je bil kranjski napad izjemno učinkovit in v tem delu tekme dosegel 48 točk. Prednost (+63) je bila najvišja ravno ob izteku igralnega časa. Kranjčanke so bile boljše v vseh košarkarskih segmentih, predvsem pa izstopale v skoku in odstotku meta iz igre (51%).

Strelsko se je najbolj izkazala Lejla Omerbašić, ki je tekmo zaključila z 19 točkami, iz igre je zgrešila zgolj enkrat. Po 14 točk sta dosegli Urša Žibert in Rebeka Abramovič, ki je temu dodala še po pet skokov in asistenc. Pri Štajerkah je mejo desetih točk presegla zgolj Elma Dautović (10).

Triglav v tretjem kolu v Celju čaka derbi državnega prvenstva za ženske, Mariborčanke pa bodo na domačih tleh gostile Domžale.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Ernest Novak, trener Triglava:
Odigrali smo dobro, predvsem v drugem polčasu. Čestitke dekletom za pristop in dobro igro.

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
“Ekipa Triglava nas je popolnoma nadigrala. Čestitke za zmago. Naše tekme šele prihajajo.”