Članice so v soboto, 20. oktobra, gostile igralke iz Domžal. Nasprotnice so se dvajset minut dobro opirale Triglavankam, ki so v drugem polčasu pokazale več energije in prišle do visoke zmage.

TRIGLAV : DOMŽALE 103:57 (16:16, 28:22, 29:13, 30:6)
Burgar 18, Omerbašić 16 (6 skokov), Žibert 14 (6 skokov, 13 asistenc); Hatić 15, Tajher 14 (9 skokov), Dremel 11 (5 skokov).
STATISTIKA

Obračun v Kranju je imel dva popolnoma različna polčasa. V prvem sta bili ekipi blizu in enakovredni, v drugem pa so favorizirane domačinke stopile na plin in zabeležile visoko zmago z rezultatom 103:57.

Zgolj dva dni po težki tekmi v regionalni ligi WABA, so Kranjčanke gostile ekipo iz Domžal, ki na zmago v državnem prvenstvu čaka že vse od sezone 2015/16. Gostje so se v prvem delu izvrstno zoperstavile ekipi iz Kranja in na glavni odmor odšle z -7.

V drugem polčasu pa so Kranjčanke upravičile vlogo favoritinj. Prednost je rasla iz napada v napad in že pred zadnjimi desetimi minutami znašala 22. Igra Domžalčank je povsem razpadla, Triglav pa ni popuščal, v zadnjem delu dosegel 30 točk in vpisal tretjo zmago v tej sezoni.

Trener domačink Ernest Novak je priložnost za igro ponudil desetim košarkaricam in prav vse so se vpisala med strelke. Šest košarkaric je preseglo mejo desetih točk, Ajda Burgar je tekmo zaključila pri 18 točkah, Urška Žibert je dosegla dvojni dvojček (14 točk, 13 asistenc). Pri gostjah so imel dvoštevilski učinek tri košarkarice. Jasmina Hatić je bila najučinkovitejša s 15.

V Domžalah se bosta v petem kolu pomerili ekipi, ki sta v tej sezoni še brez zmage. Kranjčanke bodo prihodnjo soboto gostovale pri Ježici.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Ernest Novak, trener Triglava:
V drugem delu smo odigrali dobro, za prvi polčas pa lahko rečem, da nekatere igralke niso izkoristile ponujene priložnosti.

Mladen Rajić, trener Domžal:
“Čestitke Triglavu za zmago. Tri četrtine smo odigrali korektno, za kar bi svojim igralkam tudi čestital. Domačinke so v zadnji četrtini pokazale pravi obraz in nas popolnoma nadigrale.”

AVTOR: KZS