1. SKL za ženske, 9. kolo:

Sobota, 1. december:
MARIBOR : TRIGLAV 57:81 (15:14, 15:24, 16:18, 11:25)
E. Dautović in M. Dautović (9 skokov) 12, Cvijanovič 11; Abramovič (7 ukradenih žog) 23, A. Šarić 21, Žibert (5 asistenc) in U. Šarić 10
STATISTIKA

V Mariboru sta se na tekmi pomerili ekipi, kjer so bile Triglavanke označene za favoritinje. Vendar začetek tekme tega ni pokazal, saj so domačinke prvo četrtino dobile, do konca polčasa pa so zaostajale za manj kot 10 točk. Tudi v tretji četrtini je Maribor zadrževal rezultatsko negotovost tekme, v zadnji četrtini pa je do izraza prišla kvaliteta in tudi izkušnje gostij, ki so znale kaznovati napake domačih igralk. Mariborčanke so za dosego boljšega rezultata izgubile preveč žog, saj se jih je do konca srečanja nabralo kar 28, Triglavanke pa so imele skupno kar 19 pridobljenih žog.

Pri Mariboru sta bili najboljši strelki Elma in Merisa Dautović, ki sta dosegli vsaka po 12 točk, pri Triglavu pa se je s sedmimi pridobljenimi žogami izkazala Rebeka Abramovič, ki je temu dosežku dodala še 23 točk.

Izjavi trenerjev po tekmi:

Žiga Ravnikar, trener Maribora:
“Čestitam gostjam za zasluženo zmago. V določenih trenutkih smo prikazali solidno igro in držali priključek. V drugem polčasu smo s serijo napak gostjam dovolili, da povedejo z neulovljivo razliko. Čestitam tudi svojim igralkam za borbeno predstavo.”

Ernest Novak, trener Triglava:
“Lahko bi odigrali precej bolje, predvsem pa bi morali igrati bolj samozavestno.”