Košarkarice kranjskega Triglava so ponovno v velikem finalu državnega prvenstva. Z rezultatom v zmagah 2:0 so ugnale ljubljansko Akson Ilirijo, ki je bila po tekmi v Ljubljani prekratka tudi na srečanju v Kranju.

Gostje so sicer bolje pričele srečanje in povedle z 11:19. Videlo se je, da igra Kranjčank ne steče, kot bi si želele, a so z borbeno igro do polčasa ujele priključek in v polčasu z malo koši prišle na minimalen zaostanek (27:29).

Izkazalo se je, da je glavni odmor Triglavankam prijal, saj so se iz garderobe vrnile veliko bolj razpoložene. Najprej so tretjo četrtino odprle s tremi trojkami, nato pa z agresivno obrambo lomile odpor nasprotnika, ki je dokončno padel v zadnjih petih minutah. S serijo 17:0 so Kranjčanke pobegnile na velikih 19 točk prednost in zmagovalec je bil odločen. Po zadnjem sodnikovem pisku je bilo na semaforju 70:54.

Ajda Burgar se je ustavila pri 18-ih točkah, 15 jih je dodala Ana Šarič.

ŽKK TRIGLAV : ŽKD AKSON ILIRIJA 70:54 (11:19, 16:10, 21:15, 22:10)

Statistika tekme: https://www.kzs.si/incl?id=114&game_id=5807110&league_id=undefined&season_id=125245

Trener Triglava, Gašper Sluga:“Pred polfinalno serijo smo se zavedali, da tekme iz rednega dela ne štejejo nič in da se državno prvenstvo začenja znova. Proti ekipi, ki je bila proti nam sila motivirana, smo v rednem delu izgubili 3-krat, v polfinalni seriji pa dobili najpomembnejši tekmi sezone. Na obeh tekmah smo bili boljši v sami končnici in tukaj moram dekleta pohvaliti. V prvem polčasu današnje tekme nismo našli pravega ritma, potem nekoliko spremenili idejo v napadu in dekleta so to dobro izpeljala na igrišču. Čestitke dekletom za zmagi in zahvala navijačem za glasno podporo iz tribun. Verjamem, da bodo podprli dekleta tudi v finalni seriji.”

Finalna serija med Triglavom in Cinkarno Celje se prične v ponedeljek, 24. aprila, v Celju. Druga tekma bo v sredo, 26. aprila, v Kranju, s pričetkom ob 20:30.