Košarkarice Triglava so na prvi tekmi polfinalne serije z Akson Ilirijo pred domačimi gledalci prišle do visoke zmage. Moštvi bosta povratno tekmo odigrali v petek, v četrtek pa je na sporedu povratna tekma med Ježico in Cinkarno Celje. 

1. SKL ZA ŽENSKE
POLFINALE

Torek, 9. april
TRIGLAV : AKSON ILIRIJA 95:44 (26:14, 25:11, 24:9, 20:10)
Ristič 21, Kramžar 14 (5 skokov), Omerbašić 12 (11 skokov); Garič 10, Mićunović 9, More, Pamić, Jamnik 6
STATISTIKA
V drugi polfinalni seriji se merita drugo in tretjeuvrščena ekipa rednega dela 1. SKL. Košarkarice Triglava so na prvi tekmi visoko premagale Akson Ilirijo in tako prišle do vodstva 1:0. 

Tekma je bila praktično odločena že v prvem polčasu, ki so ga domačinke dobile za 26 točk (51:25). V drugem delu tekme Kranjčanke niso popuščale in so prednost le še povišale. Ilirijanke tokrat niso bile razpoložene, domačinke so onemogočile igro Ele Mićunović (9 točk), edina, ki je dosegla dvomestno število točk je bila Sara Garič (10 točk). 

Pri Triglavu so v igro vstopile vse igralke, najbolj razpoložena pa je bila izkušena Katarina Ristič, ki je na koncu dosegla 21 točk. Povratna tekma bo v petek, 12. aprila. 

Izjavi trenerjev po tekmi
Ernest Novak, trener Triglava:
“Čestitam dekletom za pristop in zmago. Upam, da bo v petek tudi tako.”

Alen Ploj, trener Akson Ilirije:
“Odigrali smo kolikor smo v danem trenutku sposobni. Triglav je v tem trenutku močnejši. Verjamem, da bomo drugo polfinalno tekmo odigrali boljše.”