Članska ekipa Triglava je v petek, 25.9., gostila ekipo Žkk Grosuplje na uvodni tekmi državnega prvenstva Slovenije za sezono 2020/21. Precej čvrsta obramba Triglavank je zaustavila nalet gostujoče ekipe in zmaga je ostala v Kranju. Končni rezultat 53:37.

Lahko rečemo, da smo spremljali borbeno tekmo, kjer so bile domače košarkarice bolj učinkovite pa čeprav je končni rezultat nekoliko nizek.

Do odmora so se trdožive Grosupeljčanke še držale, v tretji četrtini pa so Kranjčanke postavile stvari na svoje mesto, povedle z več kot dvajsetimi točkami razlike in zmagovalec je bil praktično že odločen.

S 15 točkami in 8 skoki se je kranjski publiki (zbralo se je kar nekaj gledalcev, kiso vestno spoštovali pravila Covid-protokola) predstavila novinka Marta Vulović, uspešno pa sta svoj debi prestali tudi Manca Vrečer in Zala Pavlič. Omeniti velja, da so gledalci z aplavzom pozdravili tudi povratnico v belo-modri dres, Rebeko Abramović.

ŽKK TRIGLAV : ŽKK GROSUPLJE 53:37 (16:10, 10:8, 20:11, 7:8)

STATISTIKA

Izjava trenerja Triglava, Gašperja Sluge:“Pričakovano težka in specifična prva tekma. Dekleta so imela pravi pristop, igrala z dobro energijo, nas je pa želja po dokazovanju nekajkrat zanesla v preveč individualne rešitve. Vseeno se mi zdi, da smo imeli tekmo pod kontrolo in dekletom čestitam za zasluženo zmago.”