Tudi v tretji tekmi finalne serije so bile boljše košarkarice Cinkarne Celje. Triglavanke so se precej dobro opirale v prvem polčasu in kljub 15 napadalnim skokom Celja, imele aktiven rezultat. Sledila je slabša tretja četrtina, ki je dokončno odločila zmagovalca srečanja. Na koncu je semafor kazal 72:52.

Za Kranjčanke je bilo to 11. finale v zadnjih dvanajstih letih. Čestitke dekletom za prikazane igre skozi celotno sezono in nasprotniku za osvojeni naslov državnih prvakinj.

ŽKK CINKARNA CELJE : ŽKK TRIGLAV 72:52 (19:10, 15:16, 22:7, 16:19)

Statistika tekme: https://www.kzs.si/incl?id=114&game_id=5808255&league_id=undefined&season_id=125245#mbt:33-303$t&0=1

Trener Triglava, Gašper Sluga:“Kot prvo bi čestital Celju za naslov državnih prvakinj. Hkrati pa tudi pohvalil naša dekleta, ki imajo za seboj dobro sezono. V pokalnem tekmovanju smo bili zelo blizu lovorike, žal se ni izšlo. Dobro smo reagirali v polfinalni seriji državnega prvenstva. Na koncu pa je bil ta zgoščen ritem tekem (5 tekem v 10 dneh) kot kaže preveč za nas, da bi se lahko še bolje upirali v samem finalu proti že tako kvalitetni ekipi. Ob tej priložnosti bi se zahvalil sodelavcem v štabu – Cecilu, Ažbetu, Pii in Mihu, ki so svoje delo opravljali zelo vestno in dobro, prav tako zahvala tudi vodstvu kluba za zaupanje in navijačem, ki so nas podpirali tekom celotne sezone.”