S pripravami na letošnje evropsko prvenstvo divizije B je začela tudi reprezentanca U16 pod taktirko Gašperja Sluge. Evropsko prvenstvo bo potekalo med 16. in 25. avgustom v Podgorici, trenutno je na spisku kandidatk za reprezentanco 15 igralk.

V Slovenj Gradcu se je v torek zbralo 15 košarkaric, ki bodo kandidirale za nastop na evropskem prvenstvu divizije B v Črni gori. Po tri košarkarice prihajajo iz Akson Ilirije, Ježice, Konjic in Triglava, po eno predstavnico pa imajo Cinkarna Celje, Ines Škofja Loka in Pomurje.

Slovenke bodo v pripravljalnem obdobju odigrala sedem pripravljalnih tekem. 27. in 28. julija se bodo dvakrat pomerile z reprezentanco Hrvaške, 2. in 3. avgusta se bodo v Beogradu pomerile s Srbijo. Pred začetkom evropskega prvenstva od 7. do 10. avgusta bodo varovanke Gašperja Sluge gostovale na turnirju v Makedoniji, kjer bodo sodelovale še reprezentance Bolgarije, Izraela in Makedonije.

Slovenske košarkarice bodo na evropskem prvenstvu nastopile v skupini B. Varovanke Gašperja Sluge se bodo najprej pomerile z reprezentanco Bolgarije, nato bodo sledili obračuni s Portugalsko, Slovaško in Estonija. Slovenska izbrana vrsta deklet do 16 let je na lanskem evropskem prvenstvu divizije B osvojila končno 11 mesto (5 zmag, 3 porazi).

Gašper Sluga, selektor reprezentance deklet do 16 let:
Skozi Nacionalne programe smo postavili temelje naše igre in vsi skupaj se že veselimo začetka priprav, da nadaljujemo z zastavljenim delom. Glede na to, da v prvem ciklusu še nimamo tekem, se bomo zaprli v dvorano in stremeli k temu, da igro dvignemo na čim višji nivo. Dekleta so motivirana in kažejo pravi pristop. Delavna vnema je na nivoju in pričakujem, da bo tako tudi v prihodnje, saj je igranje za Slovenijo čast in privilegij.

Več o reprezentanci U16

 

Vir: KZS.si