V 6. krogu drugega dela državnega prvenstva so košarkarice kranjskega Triglava gostovale v Slovenskih Konjicah.

V prvem polčasu so bile Triglavanke boljše, nekajkrat lepo izigrale obrambo, a je žal, malce preveč neoviranih metov zgrešilo končni cilj, da bi bila lahko prednost na odmoru višja (18:29).

V drugem polčasu se slika na igrišču ni kaj pretirano spremenila. Košarkarice Triglava so vmes prišle do 15-ih točk prednosti, kar je pomenilo miren zaključek tekme, a kljub zmagi se je videlo, da s tokratno predstavo in zmago 41:47 ne moremo biti zadovoljni.

Vseeno je zmaga, 19. v tej sezoni, pomembna in novi dve točki štejeta enako.

Zelo dobro tekmo je odigrala Manca Vrečer, saj je zbrala 18 točk in 19 skokov. Abramovićeva je dosegla 8 točk, Pavličeva 7.

ŽKK PRO-BIT KONJICE : ŽKK TRIGLAV 41:47 (12:10, 6:19, 10:14, 13:4)

Statistika tekme: http://www.kzs.si/incl?id=114&game_id=5384683&league_id=undefined&season_id=119377

Trener Triglava, Gašper Sluga:“Čestitke dekletom, a danes ne morem biti zadovoljen s tem, kar smo počeli v napadu. Z izjemo uvodnih minut smo igrali preveč nepovezano, bili kar malce neprepoznavni. Za voljo čvrste obrambe smo dobili današnji obračun.”

Košarkarice Triglava bodo naslednjo tekmo igrale v ponedeljek, 22. februarja, tokrat na domačem parketu. Nasprotnik ljubljanska ŽKD Ježica. Tekmo bo moč spremljati tudi na Sportklub TV.