Lejla, 1997, je okrepitev na poziciji krila. Njene glavne lastnosti so tranzicijska igra, met in skok. Kariero je začela v Železničarju iz Sarajeva, nato je v sezoni 2017/18 prestopila v Romunijo v ekipo CSU Universitatea Alva Iulia. Za omejeno ekipo je igrala v mednarodnem tekmovanju CEWL. Med sezono je prestopila v Albanijo, kjer je nastopila za ekipo Goga Basket i prišla do polfinala. Povprečje na tekmo je imela 10,9 točk, 3,4 skoke in 2,3 podaje in 1,6 ukradenih žog. Bila je tudi reprezentantka BIH v kategoriji U18 in U20. S slednjo reprezentanco je nastopila na lanskem evropskem prvenstvu na Portugalskem.

Izjava Lejle Omerbašić:

Za ŽKK Triglav sem se odločila, ker klub daje priložnost mladim igralkam, kar me je motiviralo, da bom trenirala še bolje in močneje. Komaj čakam selitev v Kranj in spoznavanje ekipe in priprav na novo sezono.

Izjava Roka Klemenčiča, športnega direktorja:

Lejla za našo ekipo predstavlja okrepitev na poziciji krila, kjer bomo za tekmovanje v WABA ligi in DP potrebovali izkušenejšo igralko poleg mladih slovenskih igralk. Z njo smo pokrili luknjo ki je nastala po odhodu Maruše Seničar. Od Lejle pričakujemo korak naprej v njeni karieri in da bomo lahko omogočili igranje na najvišji ravni. Vesel sem dejstva da smo z omejeno igralko podpisali dolgoročno pogodbo.