V petek, 6. septembra, se je v ŠD Planina pričel mednarodni turnir – Memorial Jerneja Gortnarja. V obračunu med Triglavankami in San Martinom di Lupari so slavile slednje, v drugi tekmi med češko ekipo Žabiny Brno in rusko ekipo Enisey Kransoyarski pa so se zmage veselile Rusinje.

Na otvoritveni tekmi se je naša mlada ekipa pomerila z izjemno kakovostno ekipo San Martino di Lupari, ki je lani v državnem prvenstvu osvojila 4. mesto. Gostje so uveljavile premoč v višini, izkušnjah in za piko na i zadele veliko metov iz razdalje (11 zadetih trojk). Z rezultatom 97:60 so bile na koncu boljše Italijanke.

Med polčasom so gledalci lahko pozdravili Ulo Ude, Alino Kvrgić in Gašperja Slugo, ki so z reprezentanco do 16 let na minulem Evropskem prvenstvu divizije B v Bolgariji osvojili zlato medaljo. Poleg njih so zaploskali tudi Zoji Štirn in Ajdi Germ, ki sta na SloveniaBallu osvojili bron.

Na drugi tekmi smo spremljali obračun med češko ekipo Žabiny Brno ter rusko ekipo Enisey Krasnoyarski. Uspešnejše so bile slednje, bilo je 71:45 v korist Rusinj, ki so ene glavnih favoritinj za zmago na Memorialu.

Vsi ljubitelji ženske košarke vabljeni v dvorano na Planini tudi danes, saj so na sporedu kar 4 tekme. Vrhunec sobotnega dogajanja pa bo tekma domače ekipe, ki se prične ob 18:00. 

10:00  BEAC : San Martino di Lupari

12:00 Žkk Cinkarna Celje : Žabiny Brno

18:00 Žkk Triglav : BEAC

20:00 Žkk Cinkarna Celje : Enisey Krasnoyarski