Beograd  je minuli vikend gostil zaključni košarkarski  turnir najboljših štirih ekip U15, ki so prvem delu tekmovanja bile boljše od  vrstnic iz preostalih 12 klubov. V tekmovanju WABA LEGAUE nastopa 16 klubov iz Bosne in Hercegovine, Črne Gore, Hrvaške, Madžarske, Slovenije in Srbije. Od začetka sezone so bile zraven ekipe Ilirije priključene tudi 4 Triglavanke: Zoja Štirn, Alina Kvrgić, Pika Pauletič in Staša Osterman.  Sodelovanje med kluboma je bilo zelo uspešno, saj so punce nedvomno pridobile neprecenljive izkušnje in ustvarile odlične medklubske odnose. Vsem igralkam želimo vso srečo na klubskem nivoju in se zahvaljujemo Ilirije za priložnost in sprejem naših igralk!

 
(Vir: Akson Ilirija)

POLFINALE, sobota, 23. marec
AKSON ILIRIJA – CINKARNA CELJE 58 – 60 (12:12, 9:25, 16:7, 14:7, 7:9)

Strelke: Sambolić H. 15, Ivanuša 13, Sambolić S. 9, Štirn 8, Radmanović 5, Kvrgić in Magister 4, Strehovec, Kos U., Blatnik, Kavčič Roškar, Osterman

V prvi polfinalni tekmi so se Ilirijanke pomerile z vrstnicami iz Celja. Tekmo so dobro začele in povedle z 8:2. Sledila je druga četrtina, kjer so v obrambi čisto popustile. Nasprotnicam so dovolile, da so se razigrale in dosegle kar 25 točk, kar je bilo čisto preveč. Drugi polčas so predvsem v obrambi odigrale veliko bolje in nasprotnice so v 20 min dosegle le 14 točk. Ilirijankam je steklo v napadu in do konca zadnje četrtine so uspele izenačiti in izsiliti podaljšek. V podaljšku so nasprotnice žal dosegle en koš več in zmagale.

TEKMA ZA 3.MESTO, nedelja, 24. marec
AKSON ILIRIJA – CRVENA ZVEZDA 78 – 70 (23:16, 16:13, 18:15, 21:26)
Strelke: Štirn, Sambolić H. in Radmanović po 14, Sambolić S. 12, Ivanuša in Magister po 9, Pauletić 6, Kapelj Sket, Gudžulić, Strehovec, Kvrgić, Atanacković

Po zelo težki tekmi v soboto, je v nedeljo dekleta čakala tekma za 3.mesto proti domačinkam iz Beograda Crveni zvezdi. Pokazale so iz kakšnega testa so in domačinkam od prve minute niso dovolile, da bi prešle v vodstvo. V zadnji četrtini je malo popustila koncentracija, domačinke so zadele nekaj odprtih metov in se približale, vendar so se Ilirijanke zbrale in odpeljale tekmo do konca ter zasluženo zmagale. Prvega mesta so se veselile Zagrebčanke iz KK Trešnjevka, drugega mesta pa Celjanke iz ŽKK Cinkarna Celje.