18-letna Zerina Kozić je do pretekle sezone uspešno igrala v Bosni in Hercegovini, v ŽKK Konjic. Zaradi košarkarskih ambicij pa bo kariero nadaljevala v Kranju.

ŽKK Triglav je sklenil dolgoročno sodelovanje z mlado in motivirano igralko Zerin, 174 cm, ki je v pretekli sezoni uspešno nastopala v ŽKK Konjic in kot kapetanka v kvalifikacijah za prvo BH ligo ekipo pripeljala do drugega mesta. Kar je bil izjemen uspeh za najmlajšo ekipo v kvalifikacijah. V Triglavu bo iskala možnost za preboj v člansko ekipo. Zerina bo v prvi sezoni nastopala za mladinsko ekipo ŽKK Triglav.

Izjava Zerine Kozić:

Sprejela sem povabilo na trening kamp, da si ogledam kako se dela v večjih klubih in kako se bom znašla v tem. Prišla sem brez večjih pričakovanj. Po treh dneh treningov v ŽKK Triglav sem ugotovila, da gre za izredno organiziran klub v katerem bi lahko napredovala kot košarkarica na veliko višjem nivoju kot v Konjicu. Poleg zgoraj naštetega pa mi klub omogoča šolanje in študij, kar je bil pomemben faktor za prestop. Pričakujem napredovanje v klubu in da bom lahko uspešno zaključila šolanje in se vpisala na fakulteto. Verjamem da sem se odločila pravilno in da bomo na koncu vsi zadovoljni.

Izjava Roka Klemenčiča, športnega direktorja ŽKK Triglav:

Prihod Zerine nam je velik izziv, saj je kot igralka izredno hitra in močna. Igra na poziciji 1-2 kar nam predstavlja dobro možnost za back-up igralko na tem položaju v prvi sezoni. Želja je, da se Zerina razvije v tehnično dobro pripravljeno igralko, ki bo s svojimi sedanjimi lastnostmi igrala kvalitetno košarko.