V petek, 11. marca, se je v Celju pričel finalni turnir najboljše četverice državnega prvenstva za dekleta do 19 let.

Triglavanke so polfinalni obračun z Mariborom pričele silovito ter povedle z 31:14. Žal je v drugi četrtini sledil padec v igri, predvsem v napadu ni steklo, kar so Mariborčanke izkoristile in se vrnile v igro. Na polčasu je bilo 37:34 za naša dekleta.

Drugi polčas bi lahko orisali z velikimi valovi. Triglavanke so povedle za 10 točk, nasprotnice izenačile in nato tudi povedle za 5, a so samo končnico bolje odigrala naša dekleta in si pred zadnjo obrambo priigrala 3 točke prednosti. Kaj se je zgodilo na zadnjem metu za 3 točke ne bomo komentirali, sodniki so se odločili za prekršek in proste mete, ki jih je uspešno izvedla Tina Tomšič.

Triglavanke se niso pustile zmesti. V podaljšku so pokazala bolj pametno igro, v petih minutah prejela le 4 točke in se na koncu veselila zmage ter preboja v nedeljski finale! Končni rezultat 86:82.

ŽKK TRIGLAV : VBO MARIBOR 86:82 (31:14, 6:20, 20:22, 21:22, 8:4)

Tajhar 20 (12 skokov, 9 podaj), Vrečer 20 (7 skokov, 7 podaj), Perez 18 (10 skokov), Pavlič 12, Osterman 12, Dragar 4, Stavrov, Germ, Kristan, Hendrickx, Lipušček, Kvrgić.

Trener Triglava, Gašper Sluga:“Zavedali smo se, da nas čaka zahteven obračun. V prvih desetih minutah smo bili zelo dobri, nato pa naredili nekaj napak in razigrali gostujoče igralke, predvsem Tomšičevo. V nekem momentu je že marsikdo mislil, da je konec, a dekleta so igrala do konca, verjela da lahko in na koncu so bila zasluženo nagrajena z uvrstitivijo v finale. Čestitam jim, saj so si to zaslužila s predstavami, ki jih kažejo skozi celotno sezono.”

Finale bo v nedeljo, 13. marca, ob 17:00.