Prvi vrhunec letošnje sezone za košarkarice je finalni turnir Pokalnega tekmovanja, ki bo letos v Športni dvorani Slovenske Konjice. Nanj so se uvrstile Pro-Bit Konjice, Derby Ježica, Cinkarna Celje in Triglav. V soboto, 18. marca, bosta na sporedu polfinalni tekmi, v nedeljo ob 20. uri pa še veliki finale.

Triglavanke so se na zaključni turnir uvrstile z dvema visokima zmagama nad novomeško Krko (103:42 in 103:46).

Žreb, ki je bil opravljen na Košarkarski zvezi Slovenije je določil polfinalna para – Žkk Triglav : Pro-Bit Konjice in Cinkarna Celje : Derby Ježica.

Izjava kapetanke Triglava, Gale Kramžar: “Z ekipo se v pričakovanju na pokalno tekmovanje pripravljamo na prvi vrhunec sezone. Čestitamo vsem ostalim ekipam, ki so se zasluženo uvrstile v sam zaključek turnirja. Kljub temu pa bomo pozornost usmerile le na nas in si skušale z dobro predstavo v soboto, zagotoviti nastop v samem finalu pokala.”

Izjava trenerja Triglava, Gašperja Sluge: “Čestitke vsem ekipam za uvrstitev na finalni turnir Pokala članic. Pred nami je prvi vrhunec članske sezone, nagrada za ves vložen trud. Mi se ga veselimo, smo v dobrem ritmu in imamo svoje cilje na samem turnirju. Verjamem, da bomo spremljali dobro košarko in da bodo tekme lepo obiskane. Ob tej priložnosti vabim tudi naše navijače, da pridejo in podprejo dekleta.”

Dekleta, srečno!