Športna dvorana Lukna je minuli vikend gostila zaključni turnir Pokala članic.

Triglavanke so v sobotnem polfinalu nadzorovale potek tekme proti domači ekipi VBO Maribor. Čeprav se je domača ekipa dobro borila, so Kranjčanke vodile praktično skozi celotno srečanje, zadnji korak k zanesljivi zmagi pa so napravile v četrti četrtini, ki so jo dobile s 16 točkami razlike.

VBO MARIBOR : ŽKK TRIGLAV 58:81 (9:14, 21:22, 15:16, 13:29)

Statistika tekme: https://www.kzs.si/incl?id=114&game_id=5669621&league_id=undefined&season_id=122583#mbt:33-303$t&0=1

Gašper Sluga, trener ŽKK Triglav:‘Najprej pohvale domači ekipi za dobro tekmo in čestitke mojim dekletom za zmago. Mislim, da smo nadzirali potek tekme, a trikrat preveč popustili v obrambi. Padla nam je zbranost in Mariborčanke so začutile priložnost. Na koncu je pravladala naša kvaliteta in tekmo smo mirno pripeljali do zmage. V finalu ne razmišljaš, da si utrujen. Igra se ena tekma, ki odloča o lovoriki. Marsikaj se lahko zgodi in predvsem moraš verjeti v svoj uspeh.”

Zala Pavlič, igralka ŽKK Triglav:”Tekmo smo premehko začele. V nadaljevanju smo zaigrale bolj odločno in na koncu smo jo mirno pripeljale do konca. Vesela sem uvrstitve v finale. Dopoldan nas čaka trening. Moči imamo dovolj in gremo na polno v finalu. Predvsem v obrambi moramo igrati na visoki ravni in ne smemo dovoliti lahkih metov. Upamo na najboljše.”

V nedeljskem finalu so se Triglavanke pomerile s Cinkarno Celje. Uvodne minute so bolje odigrala naša dekleta, ki so povedla s 7:11, nato pa je sledilo nekaj slabih minut, v katerih so Celjanke prišle do vodstva in prednosti na polčasu (46:38). V drugem polčasu so Kranjčanke z borbeno in nepopustljivo igro lovile priključek, a bile žal nekoliko nenatančne pri samih zaključkih. Končni rezultat 81:71.

ŽKK CINKARNA CELJE : ŽKK TRIGLAV 81:71 (25:17, 21:21, 20:13, 15:20)

Statistika tekme: https://www.kzs.si/incl?id=114&game_id=5669622&league_id=undefined&season_id=122583#mbt:33-303$t&0=1

Gašper Sluga, trener ŽKK Triglav:
”Moram pohvaliti dekleta za borbenost. Čez teden je četverica njih obležala, danes se jim je pridružila peta z vročino na tekmi. Poznalo se nam je, da nismo maksimalno pripravljeni, ampak vseeno mislim, da smo odigrali dobro in borbeno tekmo. V nekaterih taktičnih stvareh smo bili sicer preveč površni, ampak na koncu mislim, da smo lahko zadovoljni. Danes so odločale malenkosti, predvsem pa smo izgubili preveliko število žog, da bi lahko resno ogrozili nasprotnika. Čestitke nasprotniku za zmago, prav tako pa čestitam mojim dekletom za borbenost, kljub vsem težavam, ki jih imamo.”