Košarkarice Triglava bodo v petek 10. marca in nedeljo 12. marca nastopale na zaključnem turnirju državnega prvenstva do 20 let, ki ga bo gostil Maribor.

Triglavanke so se nanj uvrstile z dobrimi predstavami v rednem delu. Na dvanajstih tekmah so zbrale 9 zmag in 3 poraze.

Njihove tekmice v polfinalu bodo košarkarice ljubljanske Derby Ježice, v drugem polfinalnem paru pa bosta igrali ekipi Akson Ilirija in VBO Maribor.

Izjava kapetanke Triglava, Aline Kvrgič:“Najprej bi rada čestitala vsem ekipam za uvrstitev na zaključni turnir. Z ekipo smo skozi celotno sezono napredovale v naši igri in si zasluženo priborile mesto v polfinalu. Čeprav smo najmlajša ekipa na turnirju, smo letos že večkrat pokazale, da lahko konkuriramo tekmicam, zato bomo tudi tokrat dale vse od sebe in se borile do zadnje sekunde.”

Izjava trenerja Triglava, Gašperja Sluge:“Čestitke vsem ekipam za uvrstitev na zaključni turnir državnega prvenstva. Mi smo v rednem delu prikazali dobre igre, dosegli dober rezultat pa čeprav gre za eno najmlajših ekip. Kar nekaj deklet je naredilo napredek v svoji igri in to me kot trenerja veseli. Na finalnem turnirju so štiri kvalitetne ekipe in kar nekaj kvalitetnih posameznic. Verjamem, da bomo spremljali dobre tekme. Mi bomo naredili vse, da z dvignjenimi glavami končamo letošnjo sezono.”

Celotni ekipi želimo veliko sreče na finalnem turnirju!