Ženski košarkarski klub Triglav je sklenil dolgoletno sodelovanje s črnogorsko igralko Teodoro Sarić. V pretekli sezoni je Teodora igrala za ŽKK Lovčen.

Teodora, 1998, je 190 cm visoka košarkarica, ki je v pretekli sezoni uspešno igrala za ŽKK Lovčen, kjer je v povprečju v črnogorskem državnem prvenstvu dosegala 14,2 točki, 9,1 skokov in 1,4 asistence na tekmo. Skupno je odigrala vseh dvanajst tekem v sezoni, v kateri je ekipa zabeležila zgolj tri poraze in zasedla drugo mesto v državi.

Teodora je bila v pretekli sezoni osma strelka črnogorskega prvenstva in peta skakalka. V klubu se zavedamo njenih kvalitet in ambicij, zato smo se tudi odločili za dolgoletno sodelovanje.

Teodora Sarić:

Za ŽKK Triglav sem se odločila, ker je to klub s tradicijo. Smatram da je trenutno košarka v Sloveniji pred košarko v Črni gori. Verjamem da lahko v Sloveniji napredujem in pokažem svoj polni potencial. Od ekipe pričakujem, da me bo sprejela na najboljši možen način in da bomo skupaj naredili dober rezultat.

Rok Klemenčič, športni direktor:

Prihoda Teodore smo izredno veseli, saj smo na trening kampu spoznali igralko, kjer smo bili zadovoljni tako z delom kakor tudi odnosom. Teodora ima visoke ambicije v košarki, zato upamo, da bomo lahko stopnička višje v njeni karieri in da ji pomagamo k osebnostnem in športnem razvoju. Klubska strategija gre v smeri produkcije slovenskih in tujih igralk, ki bodo imele najvišje košarkarske ambicije.