Konec tedna je v Kranju potekal zaključni turnir deklet do 20 let. V petek 1.3. sta se kot prvi polfinalni par pomirili ekipi ŽKK Triglava in ŽZD Maribora. Triglavanke so tekmo dobile z rezultatom 80:62 in se uvrstile v nedeljski finale. Drugi polfinalni par je bil ŽKD Akson Ilirija in ŽKD Ježica, katerega so dobile Ilirjanke z 90:61 in uvrstitev v finale.

Na petkovi tekmi sta izstopali Lena Grebenc z 32 točkami, 10 skoki, 4 podajami in 2 ukradenima žogama ter Nina Stavrov z 29 točkam, 8 skoki in 3 podajami.

V nedeljo je najprej potekala tekma za 3. mesto, kjer so se pomirile dekleta iz ŽKD Maribora in ŽKD Ježice. Po napeti tekmi do zadnje sekunde so zmagale Ježičanke s 73:70.

Sledila je finalna tekma med ŽKK Triglav in ŽKD Akson Ilirijo. Prva četrtina je bila dokaj izenačena, v drugo četrtino so Ilirjanje vstopile bolj razigrane in si vsako četrtino priborile večjo prednost in na koncu zasluženo postale državne prvakinje.

Nina Stavrov je bila izbrana v najboljšo peterko turnirja ter najboljša strelka turnirja s 53 točkami ter najboljša strelka celotne sezone.

Alina Kvrgić si je delila nagrado za najboljšo podajalko turnirja.

Med polčasom nedeljske tekme za 3. mesto so se pomirile naše najmlajše igralke z ekipo iz Ježice, med polčasom finalne tekma pa Triglavanke U12 in Ilirjanke U12.

Izjava trenerja Roberta Matevžiča: ” Tekmo smo dobro začeli, nato pa nas je zmanjkalo. Igralke Ilirije so dodajale agresivnost in tako zasluženo zmagale. Mi smo dali vse od sebe, a se tokrat žal ni izšlo. Čestitke mojim igralkam za borbenost in nepopustljivost, ne samo za finalni turnir, ampak za celotno sezono. Drugo mesto je za nas velik uspeh. Zahvala tudi celotnemu štabu za pomoč, upravi kluba za odlično organizacijo turnirja ter navijačem za bučno podporo”

Izjava kapetanke Aline Kvrgić: “Zelo sem ponosna na celotno ekipo. S puncami smo skozi sezono stopnjevale formo in kazale dobre predstave. Mislim, da je drugo mesto v državi lep dosežek, katerega marsikdo ni pričakoval, zato je občutek še toliko boljši. Hvala tudi navijačem in vodstvu za omogočen zaključni turnir.”

Izjava najbolše strelke turnirja in celotne sezone Nine Stavrov: “Z dekleti smo vesele, da je klub organiziral zaključni turnir v Kranju. Užitek je bilo igrati pred polno dvorano in občutiti podporo navijačev. Ponosna sem na vse soigralke in strokovni štab. Skozi celotno sezono smo stopnjevale našo igro in dokazale, zakaj spadamo med najboljše. V polfinalu smo igrale izvrstno in si zasluženo priborile finale, kjer nam je na koncu zmanjkalo malo moči. Vseeno smo zelo zadovoljne z uvrstitvijo. Od mladinske selekcije se poslavljam z lepimi občutki in spomini.”

Hvala vsem sponzorjem, ki so nam pomagali pri organizaciji turnirja.