Prenovljena in močno pomlajena članska ekipa Triglava bo jutri pričela z novo sezono državnega prvenstva. 

Ekipe, ki bodo nastopile v 1. SKL: Cinkarna Celje, Triglav, Akson Ilirija, Ježica, Grosuplje, Maribor, Konjice, Domžale, Jasmin sport Ledita.

V prvem delu državnega prvenstva bo tekmovanje potekalo po dvokrožnem ligaškem sistemu, v tem delu tekmovanja bodo ekipe, v 18 kolih, odigrale 16 tekem. V drugem delu bo sodelovalo 6 ekip, v tem delu tekmovanja bodo ekipe odigrale 10 kol. V tretjem delu tekmovanja se prve štiri ekipe po odigranem druge delu tekmovanja uvrstijo v končnico za naslov državnih prvakinj, kjer igrajo po principu 1:4 in 2:3. V prvem kolu končnice (polfinale) ekipe igrajo na dve dobljeni tekmi, v drugem kolu (finale) na tri dobljene tekme. Prednost tekme več na domačem igrišču ima višje uvrščena ekipa po drugem delu tekmovanja. Tekma za 3. mesto se ne igra.

Triglavanke svojo pot pričenjajo v Domžalah, pri novinkah iz ŽKD Jasmin sport Ledita. Tekma na Srednji šoli Domžale se bo pričela ob 18. uri. Prva domača tekma sledi v soboto, 5.10.2019, ob 20:00, ko v Športno dvorano na Planini prihaja še eno moštvo iz Domžal – Žkk Domžale.

Ernest Novak, trener Triglava:
“V letošnjo sezono vstopamo s precej prenovljeno ekipo, saj smo se odločili, da več priložnosti dobijo mlade igralke, ki imajo ambicije v košarki. Najpomembneje nam je, da preko tedna dobro delamo in nato na tekmi odigramo maksimalno zavzeto. Verjamem, da bomo skozi sezono naredili velik napredek, tako individualno, kot tudi ekipno. Vzdušje v ekipi je dobro, tako da v novo sezono vstopamo pozitivno naravnani.”