Ženski košarkarski klub Triglav Kranj od 6. – 8. septembra 2019 organizira veliki mednarodni turnir. V športni dvorani na Planini v Kranju se bo med seboj pomerilo 6 vrhunskih ekip iz Rusije, Češke, Italije, Madžarske ter Slovenije.

Košarkarski turnir organiziramo v spomin na ustanovitelja in dolgoletnega predsednika in podpornika ŽKK Triglav, gospoda Jerneja Gortnarja. Gospod Gortnar se je od nas poslovil v letošnjem letu. Bil je velik ljubitelj ženske košarke, klub je popeljal v vrh slovenske košarke in uspel ženski košarki v naši regiji ustvariti večjo prepoznavnost in primernejše mesto v družini vseh športov. Z memorialnim turnirjem želimo ohraniti spomin nanj in mu izkazati zahvalo in spoštovanje.

Obeta se nam pravi praznik ženske košarke, saj tako uglednih in kakovostnih ekip v Kranju še nismo gostili. Z vrhunsko izvedbo in privlačno kuliso turnirja, si ŽKK Triglav želi približati najmočnejšim evropskim turnirjem, športnicam zagotoviti primerno konkurenco in razvoj, gledalcem pa košarkarski spektakel. 

Vabimo vse ljubitelje ženske košarke, da se turnirja udeležijo v čim večjem številu ter s športnim navijanjem spodbujajo dekleta.

Torej, vljudno vabljeni v športno dvorano Planina, Kranj v petek, soboto in nedeljo od 6.-8. septembra.

Vstopnina: prostovoljni prispevki za polnoletne osebe.