Vse navijače kranjskega Triglava ter ljubitelje ženske košarke vabimo na mednarodni košarkarski turnir “Memorial Jerneja Gortnarja”, ki se bo odvijal v Športni dvorani na Planini od petka, 17. septembra, do nedelje 19. septembra. Vstop bo prost, veljali bodo PCT pogoji.

Turnir, ki bo služil igralkam kot dobra priprava pred začetkom nove sezone, organiziramo v čast in spomin na ustanovitelja ter dolgoletnega predsednika Žkk Triglav, gospoda Jerneja Gortnarja. Gospod Gortnar je bil velik ljubitelj ženske košarke, kranjski klub je uredil, postavil trdne temelje ter popeljal proti vrhu slovenske košarke in uspel ženski košarki v naši regiji ustvariti večjo prepoznavnost in primernejše mesto v družini vseh športov. Z memorialnim turnirjem želimo ohraniti spomin nanj in mu izkazati zahvalo ter spoštovanje.

 Poleg košarkaric Triglava bodo na glavnem delu turnirja sodelovale sledeče ekipe: Žabiny Brno (Češka), Trešnjevka Zagreb (Hrvaška) in Play Off Sarajevo (BIH).

V soboto in nedeljo boste lahko spremljali tudi mlajše starostne kategorije Triglava, ki se vsako leto uvrščajo med najboljše ekipe v Sloveniji. V petih različnih starostnih kategorijah bodo nastopila mlada nadobudna dekleta, kar nekaj jih je v zadnjih letih nastopalo tudi za reprezentanco Slovenije in z njo osvojilo medalje na Evropskih prvenstvih mlajših starostnih kategorij. Vsekakor bomo tudi v dopoldanskem času lahko spremljali zanimivo košarko in verjamemo, da bo katera izmed teh deklet čez nekaj let nastopila na glavnem delu Memoriala Jerneja Gortnarja. 

Lepo vas vabimo v Športno dvorano na Planini ter hkrati prosimo, da upoštevate PCT pogoje in vsa navodila redarske službe.

Izjava trenerja Triglava, Gašperja Sluge:“Vsi skupaj že komaj čakamo na prve pripravljalne tekme. Tri tekme na domačih tleh so več kot dobrodošle za kvalitetno pripravo na novo sezono. Na tem mestu se moram zahvaliti vodstvu kluba, ki se kljub vsem zahtevam in protokolom trudi, da bo organizacija turnirja na visokem nivoju. Za nas bo imel turnir še dodatno težo, saj se zavedamo, koliko dobrega je gospod Gortnar storil za ŽKK Triglav in naredili bomo vse, da se prikažemo v svetli luči.”